maanantai 26. elokuuta 2013

Hempeät kukkaset



Piti tehdä koristukseksi mekkoon ja tukkaan kukkasia ja tämmösiä tuli sitten väkerrettyä. Aikas helppo ja nopeahkokin, vaikkakin pariin vaiheeseen menee hitusen aikaa. Nämä kukat kannattaa tehdä organzasta tai vastaavanlaisesta keinokuituisesta kankaasta.

Ensin leikataan kankaasta paljon erikokoisia ympyröitä, näistä tulee kukan terälehtiä. Ympyröiden ei tarvitse olla hirmu siististi leikattuja sillä muoto kuitenkin muuttuu. Itselläkin näistä tuli lähinnä wanna be-ympyröitä.


Sitten alkaa hauskuus. Leikattujen ympyröiden reunat kärvistetään kynttilän avulla. Tämä estää kankaan purkaantumisen ja reunasta tulee kauniin epäsymmetrinen. Reunan hieman sulatessa se myös tummuu hippusen ja voi käpertyäkin riippuen kuinka paljon kangas kärvistyy. Tässä ei kuitenkaan kannata olla liian pikkutarkka, sillä kaikki käpristyneetkin kelpaavat vallan mainiosti ja antavat kukalle ihanan ilmeen.


Kannattaa kärvistää kaikki terälehdet kerralla koska niiden koot ja muoto muuttuvat hieman. Kukkaa kootessa voit vain valita valmiista terälehdistä mikä olisi sopivan kokoinen ja muotoinen.

Kukka on helppo koota neulaan jossa on valmiiksi kankaan värinen lanka. Pidä neulasta kiinni ja kokoa kukka sormiesi päälle, näin näät koko ajan minkälainen kukasta on tulossa.


 Kun pienimmätkin terälehdet on laitettu niin nipistä sormin kukan keskeltä neulan viereltä. Näin kukka pysyy kasassa ja pystyt helposti tekemään muutaman tikin keskustaan. Langan pään jätin pitkäksi ja lopuksi solmin langanpäät yhteen, näin varmistin ettei kukka purkaannu.
Kukan keskelle voi halutessaan ommella myös helmiä tai napin.
Ohjeen löysin Kässämartoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.