tiistai 6. tammikuuta 2015

Hunajaa ja kanelia kasvoille

Löysin jälleen ihanan ja helpon kasvonaamion ohjeen. Löysin ohjeen Pretty Sweet-blogista, mutta alunperin ohje on YouTuben nimimerkiltä AllThatGlitters21:lta.


Naamio on superhelppo tehdä, sekoitat vain hunajaa, kanelia ja halutessasi myös muskottipähkinää sekaisin ja sitten kasvoille. Kaneli ja muskottipähkinä kannattaa siis olla jauhettuna ;). Seoksesta kannattaa myös tehdä melko jähmeää, koska hunaja sulaa hieman kasvojen lämmöstä ja saattaa alkaa valumaan ikävästi. Anna naamion vaikuttaa kasvoillasi n. 15-30 minuuttia ja huuhtele pois haalealla vedellä. itselläni ainakin kaneli "rakeutui" hieman pestessäni naamiota pois jolloin sain samalla mukavan kuorinnan. Iho jäi pehmeäksi ja varmasti puhdistuikin.

Hunaja sisältää omaa antibioottia, mikä rauhoittaa pintakuivaa ja ärtynyttä ihoa. Se myös kirkastaa ja pehmentää ihoa. Paksumpi hieman rakeinen hunaja myös kuorii ihon.

Kaneli on myös antiseptinen ja saattaa suurissa määrin käytettynä aiheuttaa herkimmille pientä polttelua ja ihon punoitusta.

Naamio on siis hyvin puhdistava ja jos ei halua koko kasvoilleen ainetta levittää, niin voi käyttää sitä vaikka näppyihin. En itse osaa suurenmoisista vaikutuksista kertoa yhden kokeilun saralta, mutta uskaltanen suositella monien muiden kokemuksien kautta.

3 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla tuota, näin lentsuisena kaikki mausteinen tekee terää :)

    VastaaPoista
  2. Tämän tyyppisiin ohjeisiin olen jo sen verran monta kertaa törmännyt, että kokeiluun olisi kenties moinen otettava oitis :) Hyvältä vaikuttaa!

    VastaaPoista
  3. Kiva että innostuitte molemmat Signe sekä Annis! :) Itsekin aloitin näppyhoidon ja varmaan kasvohoitojakin teen nyt useamman ihan testimielessäkin. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.