Mehuja ei mene hukkaan kun pilkot hedelmät suoraan kippoon. |
Appelsiini ja sitruuna keittymässä ja keittiössä leijuu ihana tuoksu. |
Tarvitset:
puolikas appelsiini
puolikas sitruuna
n. 3dl vettä
1. Pilko appelsiinin ja sitruunan puolikkaat paloiksi.
2. Keitä vesi kiehuvaksi ja laita appelsiinin ja sitruunan palat veteen.
3. Keitä kunnes noin puolet vedestä on haihtunut.
4. Anna jäähtyä, siivilöi ja pullota.
Hyvä yritys nenäliinalla, mutta ensikerraksi hankin kyllä harsoa... |
Jos seos jää liian paksuksi ja tahmeaksi laimenna sitä vedellä sopivaksi. Säilytä seosta jääkaapissa, tai lisää siihen n. 2rkl alkoholia(esim. vodka) säilöntäaineeksi. Alkoholilla terästetty seos säilyy huoneenlämmössä n. 2 viikkoa. Jääkaapissa säilytetty seos voi ajan saatossa tehdä pohjaan sakkaa.