torstai 9. elokuuta 2012

Kuohutettu karitevoi

Kuten lupasin, kerron nyt oman kuohutetun karitevoin teon vaiheista. Voiteesta tuli aivan ihanan tuntuista, kuin kermavaahtoa ja sitä oli tosi mukava levittää. Koe-erän kuohutin ihan jämäkäksi vaahdoksi kuten kermavaahdonkin, se kuitenkin jähmettyi lisää hetken jälkeen. Kuohuttamani karitevoi ei ollut enään pehmoisen voidemaista, tällöin päätin ensi kerralla jättää vaahdon löysemmäksi. Vaahto ei kuitenkaan jäänyt pehmeämmäksi kuin koe-erä vaan voiteesta tuli jälleen jähmettynyttä. En tiedä mistä jähmettyminen johtuu, en kuitenkaan säilyttänyt sitä vaahdotuksen jälkeen jääkaapissa vaan huoneenlämmössä. En tiedä pitäisikö karitevoi sitten saada sulatettua jotenkin paremmin puuromaiseksi, niin ettei se mene lainkaan öljyksi. Minulla kun voi sulaa ainakin osittain pakostakin öljyksi. Olen kuitenkin sulatellut voita vesihauteessa levyn ollessa kakkosella ja käyttänyt jääkaapissa ennen vaahdotusta. Ehkä myös toisen öljyn lisääminen vaahtoon vaikuttaisi jähmettymiseen. Ensi kerralla sitten taas erilailla, ehkä vielä joskus opin. :) Raaputin jähmettynyttä voidetta lusikalla "irtonaisemmaksi" jotta sitä on helpompi ottaa. :) Löysin nostain myös jutun öljyllä höystetysta karitevoista jolloin siitä pitäisi tulla pehmeämpää, sitä täytyy myös kokeilla tulevaisuudessa.

Käytin tosiaan ensimmäisen erän jo loppuun ja tein uutta koska huomasin että se todella on hyvää kuivalle iholle. Jos vain muistaa laittaa useampana iltana viikossa tätä iholleen niin kuivunut iho on historiaa. Eron voi huomata jo ensimmäisen kerran jälkeen. Minulla on ollut varsinkin säärissä ja käsivarsissa kuivaa ihoa jota olen hoitanut tällä kuohuttamallani voiteella. Olen levittänyt sen illalla suihkun jälkeen ja laittanut jotkin pitkikset tms. yöhousut ja pitkähihaisen yöpaidan päälle niin ihon öljyisyys ei ole haitannut unia. :)

Kotikosmetiikan aloittelijoille haluan kuitenkin kertoa erään seikan jonka itse opin kantapään kautta kun sitä ei missään mainittu enkä itsekään aikoinani älynnyt. Meinaan se, että vaikka näiden omatekoisten voiteiden sanottaisiinkin imeytyvän hyvin, niin siitä jää iholle öljyinen pinta joka saattaa harmittaa. Tämäkin voide(joka siis on pelkkää öljyä) jättää enemmän tai vähemmän öljyisen olon, jonka takia saattaa haluta laittaa jotakin kangasta rasvatun kohdan päälle(kuten minä). Öljyisyys riippuu siitä paljonko tuotetta laittaa. Olen itse laittanut välillä ihan silkkaa manteliöljyäkin (kasvojen)iholle suihkun jälkeen, levitän vain ihan sormenpäihin tiputettuja tippoja. Vähän kerrallaan, niin se imeytyy eikä iho jää kiiltämään eikä tunnu öljyisen liukkaalta.


Karitevoin määrään vaahdotus ei varsinaisesti vaikuta(toisin kuin kermalla).


Tekovaiheet:
1. Ota haluamasi määrä karitevoita muovikippoon, esim. taikinakulhoon ja sulata voi hiljalleen vesihauteessa. Pidä hellaa pienellä(itse pidin kakkosella), jottei voi sula kirkkaaksi öljyksi asti vaan jää paksuudeltaan suunnilleen lettutaikinan tapaiseksi/puuromaiseksi. Jos voi kuitenkin sulaa liikaa laita se hetkeksi jääkaappiin hyytymään ja jatka kun se on jäähtynyt.
2. Kun voi on suunnilleen kauttaaltaan sulanut ota se pois hauteesta ja surauta se sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Odota että voi on jäähtynyt, sillä lämmin voi ei vaahtoa.
4. Vaahdota karitevoi kuten kermavaahto ja siirrä haluamaasi astiaan.

MUISTA, että missään kipossa tai välineessä ei saa olla pisaraakaan vettä tai voide menee huonoksi paljon nopeammin.

Löysin ohjeen täältä.

2 kommenttia:

  1. Oletko jo kokeillut keventää vaahdotettua kariteasi jollin öljyllä? Minun vartalovoistani tulee aina kovaa, vaikka käyttäisin 25-30% öljyjä mukana. Johtunee siitä, että huoneenlämpöisenä karitevoi on kiinteää, joten myös vaahdotettu versio pysyy kiinteänä jäähdyttyään. Mutta hyvää tavaraa se ehdottomasti silti on!

    VastaaPoista
  2. En ole onnistunut saamaan siitä pysyvästi pehmeää, mutta laitan kyllä ohjeen tänne jos ja kun siinä vielä onnistun! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.