torstai 9. elokuuta 2012

Öljyhoito hiuksille ja hiuspohjalle


Jos hiuksesi ovat kuivat ja sähköiset tai hiuspohjasi kuiva, hilseilevä ja kutiseva voit hoitaa sitä öljyillä. Öljynä voit käyttää esim. oliivi- tai kookosöljyä, voit tehdä myös sekoituksia.

Jos haluat hoitaa vain kuivia hiuksia, ota hiukan valitsemaasi öljyä ja hiero molempiin käsiin. Työstä öljy käsistäsi hiuksiisi. Kampaa hiuksesi jotta öljy levittyy kunnolla. Varo laittamasta liikaa öljyä tai hiuksesi jäävät pesun jälkeen helposti "liimaletiksi".

Jos haluat hoitaa myös hiuspohjaa saat öljyn levitettyä helposti seuraavalla tavalla. Laita öljy esim. teekuppiin tai muuhun vastaavanlaiseen kippoon josta sitä on helppo ottaa sormin. Tee ensin hiuksiisi jakaus jos sinulla ei sitä jo valmiiksi ole. Ota öljyä sormillasi ja hiero jakaukseen, tee uusi jakaus n. sentin tai kahden päähän ja hiero taas öljy jakaukseen. Jatka näin koko hiusalan ja kampaa hiuksesi lopuksi niin saat öljyn levittymään myös hiuksiisi.

Öljyn levittämisen jälkeen olisi hyvä odotella ainakin muutama tunti ennen pesua, mieluiten vaikka yön yli, suojaa hiuksesi tällöin suihkumyssyllä. Hoidon jälkeen pese hiuksesi normaalisti, joudut pesemään ainakin kahteen tai kolmeenkin kertaan. Jos käytät luonnollisia shampoita voit joutua toistamaan pesun montakin kertaa, sillä nämä eivät pese yhtä rajusti kuin "kaupan shampoot". Jos sinulla kuitenkin on mahdollisuus niin pese ensin hiukset kaupan shamppoolla hiuspohjaa vältellen ja sitten luonnollisella shampoolla hiuspohjaa myöten. Toista luonnollisella shampoolla pesu ainakin kaksi kertaa. Näin et revi hiuspohjasta kaikkea juuri tekemääsi öljyhoitoa, mutta saat puhtaat hiukset. Kannattaa toki itse hiukan kokeilla montako pesua tarvitsee ja saako pelkällä luonnollisella shampoolla hiuksista puhtaan näköiset, se kun voi vaihdella hiukan shampoon merkin ja öljyn mukaan.

Öljyhoito kannattaa toistaa muutaman kerran pian edellisen hoidon jälkeen niin saa paremman lopputuloksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.