torstai 9. tammikuuta 2014

Hemmottelua käsille ja kauneutta kynsille


Pidin itselleni pienen käsien hemmotteluillan johon kuului vanhojen lakkojen poisto, kuorinta, kylpy, rasvaus sekä uudelleen lakkaus. Kuorinnan tein oliiviöljyllä ja sokerilla, kylpyyn puristin sitruunan puolikkaan merisuolan lisäksi ja kynsille laitoin leimaillen kukkasia. Tällä kertaa aionkin enemmän paneutua tuon leimailun saloihin.


Tarvikkeet joita tarvitset kynsien leimailuun on leimailuihin tarkoitetun kynsilakan, kynsilakanpoistoaine sekä paperia tms, levyn jossa on haluamasi kuvio, pieni "kaavin" sekä leimaustyyny.


Itse ostin siis nämä ihanuudet pakettina, mukana valkoinen ja musta lakka, kaksi levyä sekä muut tarpeelliset välineet. Ainakin täältä saa tilattua leimausvälineitä sekä kaikenlaista muuta kivaa kynsien laittoon.

Nyt Leimaillaan! Leimat laitetaan lakatulle kynnelle, joten valmistele ensin kyntesi haluamallasi yksivärisellä lakalla.


 Laita ensin leimauslakkaa haluamasi kuvion päälle. Laatat ovat metallisia ja kuviot on kohokuvioita paitsi että ne ovat kuopalla, jolloin lakka jää kuoppaan eli kuvioon.


Kaapaise sitten ylimääräiset lakat pois ja tarkista että lakkaa on koko kuviossa.


Ota sitten tyyny ja paina se kuvion päälle niin että kuviossa oleva lakka tarttuu tyynyyn. Välillä tyynyyn saattaa tulla jälkiä toisesta lähellä olevasta kuviosta tai sitten muuten vain lakkajämiä, nämä voit nopeasti pyyhkäistä sormella pois ennen seuraavaa vaihetta.


Paina sitten, koosta riippuen hieman rullaten, kuvio kynteesi. Tyyny on ontto ja myötäilee hyvin kynnen pintaa joten pienissä kuvioissa ei tarvitse rullata, mutta isommissa lähes koko kynnen kokoisissa kuvioissa se saattaa olla tarpeellista.


Ja nyt sinulla on ensimmäinen leima valmiina kynnessä! :)

Tämä on aika nopeaa puuhaa, sillä lakka kuivuu hyvin nopeasti eikä sitten enään tartu tyynyyn saati kynteen. Levy kannattaa putsata joka kerta(tai ainakin lähes) kynsilakanpoistoaineella jotta seuraavakin kuvio onnistuu hyvin. Kuviot pysyvät hyvin vaikkei päällyslakkaa laittaisikaan. Leimasinlakat ovat mattapintaisia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, Maiju! Nyt miekin osaisin -kunhan ensin löydän samanlaisen setin jostakin. :) Puhdistatko skraapan jokaisen kuvion välissä lakanpoistoaineella, vai riittääkö, että sen pyyhkii paperilla? Noin saa kyllä tehtyä hienoja kynsiä, niin että ne oikeasti näyttävätkin vielä lakatuilta, eikä miltään tarroilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En puhdista sitä kuin tarpeen mukaan, mutta jokaisella on on varmasti oma mielipiteensä tästäkin asiasta. Oma settini on tosiaan ostettu Kicks-nimisestä kosmetiikkakaupasta. Jos ebaytä käyttää niin sieltäkin löytyy halvalla tarpeita. Tää on hirmu koukuttavaa puuhaa. :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.