keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Simpukkakotelo


En muista mistä tämän simpukkakotelon idean alunperin sain, mutta erittäin hyvät ohjeet löytyvät ainakin youtubesta nimellä Clover clam shell assecories case. Video on englanniksi ohjeistettu, mutta video on niin hyvä ettei siinä paljon selityksiä mielestäni tarvita jos ei englanti suju.


Kotelon tekemiseen tarvitaan 3kpl isompia muoviläpysköjä jotka tulevat ulkopuolelle ja 3kpl pienempiä jotka tulevat sisäpuolelle. Leikkasin isommat karkkilaatikosta ja pienemmät voirasioiden ja vastaavien purkkien kansista. Pienempien kannattaisi olla hieman taipuvaisempaa muovia kuin isompien.


Isompiin osiin liimataan ohutta vanua. Vanun puutteessa laitoin fleece-kangasta. Kaikki ylimääräinen pehmuste leikataan pois muoviosan reunoja pitkin.


Sekä isompia että pienempiä osia varten leikataan palat halutunlaisesta kankaasta. Sisälle voi laittaa hieman ohuempaa kangasta kuin päälle.


Ompele tikit ristiin puolelta toiselle jättämällä päät voimiksi ja kiristä kangas osan ympärille napakasti.


Ompele sitten päädyt siististi ja napakasti ja päättele lanka.


Kun kaikki osat on päällystetty ommellaan pienet ja isot osat yhteen nurjat puolet vastakkain piilotikillä. Huomioi palojen sommittelu kuvassa näkyvällä tavalla. Pohjassa eli keskimmäisessä osassa pienempi osa on keskellä isoa osaa. Sivummaisissa pienempi osa on lähempänä pohjaa vasten tulevaa reunaa.

Seuraavaksi ommellaan sivupalat kiinni pohjaan niin että pohja on kaikilta reunoiltaan ommeltu kiinni sivummaisiinpaloihin, mutta sivupalat vain pohjan puoleisella reunallaan. Näin sivummaisten toiset reunat tekevät kotelon suuaukon. Muista tikata kulmat hyvin!

Kotelo avataan painamalla molemmista päädyistä.


Nämä ensimmäiset kokeilukappaleeni ovat aika pieniä lähinnä ehkä koruille sopivia jolloin nuo muovit tuntuvat hiukan liiankin jämäkiltä. Karkkilaation muovi on varmasti parempi vaihtoehto isompaan koteloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.